SydfynsNatur

Navigation

Fra fotoalbummet...


Nyeste artikler

Besøgende

-> Gæster online: 8

-> Brugere online: 0

-> Antal brugere: 74
-> Nyeste bruger: Sonsip

Temaskifter når du er logget på

Skift til:

Log ind

Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Matrikelårsartlisten 2013 

Navn Antal arter
Arne Bruun 106
Esben Eriksen 102
Erhardt Ecklon 89
Bent Staugaard Nielsen 83
Poul Rasmussen 78
Per Rasmussen 77
Martin Strømkjær 73
Claus Dalskov 63
Fam Obando Kittner 62
Anders Odd Wulff Nielsen 57
Steen Winkel 53
Hjalte Kjærby 50
Kjeld Korsholm 46
Leif Kristensen 36
Keld Skytte Petersen 35
Henrik Kingo 25
Ole Goldschmidt 1
Karl Top 0
Poul Brugs 0
Erik Ehmsen 0

Foto karrusel

Du er på

www.sydfynsnatur.dk

Se:

Translate this page

Instant Messenger

Amerikansk krikand ved Snaremose Sø

Nyt fra felten

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen var ikke mange timer gammel før den først melding indløb på Smartphonen

"09:16 SUB tir kongeederfugl ad han Ø m ederfugle gulstav klint sydlangeland 8.50 sg mmj" og 40 minutter senere ses den sandsynligvis ved Hyllekrogen, Lolland. Mine overvejelser var at vende bilen i Vester Åby i stedet for at køre til Sundet Faaborg, hvor der dagen i forvejen var set Sorthovedet måge. Et tjek på meldingen viste, at det var halsløs gerning at tage til Sydlangeland efter en forbiflyvende Kongederfugl. Jeg havde om mandagen selv tjekket mange tusind ederfugle syd for Langeland og i Storebælt! Sundet husede ingen Sorthovedet den dag, men jeg fik da set de nysankommede sorthalsede lappedykker.
 
"13:48 SUB tir am krik snarre mose klæsø langeland 13.30 pt ikke at se sg mmj" kom næste Dofcall, som næsten krydsede denne dofcallmelding:
"13:52 F tirs rødhalset gås r karlmosen set fra bukgårdsvej 13:00 nbj via eee" jeg sendte ud efter at Niels Bomholt ringede og fortalte at han tidligere på dagen havde genfundet Rødhalset gås på markerne nord for Karlsmosen, men på turen desværre havde glemt mobilen derhjemme.

 

Det er ikke altid passende med den slags gode meldinger, når der er andre gøremål. Jeg havde lovet at hente en Othellolagkage i Føtex og have kaffen klar kl 16:00 til 2 besøgende portugisiske  sygeplejestuderende, men det burde jo ikke forhindre en i den mellemliggende timer at twiche, selvom jeg burde have lyttet til MMJ's (Michael Mosebo Jensen) kommentar "Det er heller ikke så godt at twitche med lagkage, sku' man mene." 
Ankommet til Snaremose Sø ledte Henrik Knudsen og jeg efter amerikaneren, men uden held. Henrik kørte til den nordlige side af søen for at se derfra.
Se et Googlemap-kort over området: http://g.co/maps/4zr3t

Tiden går hurtigt og specielt hurtigt når tiden er knap. Jeg måtte afslutte eftersøgning og hjembringe Othelloen. Knap var jeg nået hjem før Henrik meddelte:
"16:06 F man am krik pp ses fra nordwest vestermark hkn"!

Den opmærksomme læser har nok bemærket at Othelloen var lidt forsinket Cool 

Kommentarer

Onsdag blev den Amerikanske krikand set tidlig formiddag
"Set godt fra Klæsøvej i ca. 15 minutter, indtil en Havørn kl. 9:05 kom ind over og fik alt på vingerne. Herefter ikke set igen, selv om en pæn del af Krikænderne returnerede til engene" skriver Jacob Sterup på Dof-basen. Resten af dagen har der været ornitologer i området. Kl 17:35 sender Ole Goldschmidt en SMS at nu kom den frem ude i på mosens åbne vand, men forsvandt igen. Den er altså fortsat i området. Sidste melding fra Nis Rattenborg: Amerikansk krikand set 18:30. (Set bag den irriterende gruppe træer, der er ude i mosen , dukkede først frem efter et par timer - nåede den lige for det blev for mørkt)
Torsdag fra kl 06 til 10 Snaremose Sø tjekket for Amerikansk krikand, men negativ på det tidspunkt. Rørdrum hørt fra vestlig retning - Henninge Nor?

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.38 sekunder
30,684 Unikke besøg